Україна продовжує зменшувати експорт яблука і збільшує його імпорт

В квітні Україна знову зменшила обсяги продажу яблука на зовнішньому ринку і, одночасно, суттєво збільшила його імпорт.

Така ситуація повторюється вже другий місяць поспіль, погіршення балансу міжнародної торгівлі розпочалося ще на початку весни, при цьому, в квітні 2019 року Україна імпортувала яблука вже навіть більше, ніж в квітні 2018 року.

За прогнозами фахівців «Інфо-Шувар», поточна тенденція, швидше за все, посилиться в травні, тому що сьогодні в Україні вже відчувається дефіцит якісного яблука, а ціни на продукцію поступово, але впевнено зростають. Найбільший в цьому сезоні стрибок ціни на українське яблуко було зафіксовано фахівцями «Інфо-Шувар» в першому тижні травня.

Станом на 8 травня 2019 року, на найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку ОРСП «Шувар» яблука пропонуються по 7-14 грн/кг (0,24-0,47 EUR/кг). Така ціна є в 2 рази вищою від ціни на початку квітня 2019 року, втім, поки що, українські яблука коштують в 1,5 рази дешевше, ніж на початку травня 2018 року.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на фрукти та овочі  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

file

info.shuvar.com